Proiectul USR Sector 3 de Bugetare Participativă a fost aprobat.

Proiectul USR Sector 3 de Bugetare Participativă a fost aprobat.

Articol de Liviu Mălureanu – consilier local USR Sector 3


Miercuri 29.05.2019 a avut loc un eveniment rar în Consiliul Local Sector 3: proiectul USR Sector 3 de Bugetare Participativă a fost aprobat. Perseverența de peste un an de zile a dat roade, iar două milioane de lei vor fi anual la dispoziția cetățenilor pentru proiecte propuse direct de către ei cu influență și impact în comunitățile în care trăiesc.
Este mult, este puțin? Pentru sector e o picătură într-un ocean. Două milioane de lei sunt o palidă consolare față, de exemplu, de cele 308.8 milioane care s-au pompat doar în 2018 în societățile Primăriei Sector 3. Este, totuși, un început. Un mecanism prin care putem implica cetățenii în modul cum sunt cheltuiți banii lor. Iar de data aceasta trebuie să punem mai multă presiune pe primărie să fie transparentă față de modul cum sunt implementate proiectele.

Bugetul Participativ trebuie completat cu multe alte proiecte, în Consiliu și la firul ierbii. Lupta pentru salvarea parcurilor deja existente și crearea de altele noi trebuie să continue. Primăria trebuie dusă de la ghișeu în online. Deparazitarea aparatului administrativ și implementarea respectului față de cetățeni sunt obligatorii și noi suntem datori să facem să se întâmple aceste lucruri.

Cetățeanul este măsura tuturor lucrurilor din punct de vedere al unei administrației locale eficiente și orientate către dezvoltarea bunăstării comunității și acesta este dezideratul Uniunii Salvați România.

42% din opțiunile electoratului din Sectorul 3 este un scor fantastic obținut la alegerile europarlamentare de către o echipă fantastică, dar altul va fi contextul la alegerile locale din 2020. Împreună putem să-l învingem pe Negoiță! Împreună putem aduce normalitatea în Sectorul 3!

#usrsector3 #BugetParticipativ #MaiMultVerde