USR construiește o capitală europeană

USR construiește o capitală europeană

Când ești partid politic și ai reprezentanți în administrația publică locală, oamenii așteaptă de la tine rezultate concrete. Puțini știu însă că atunci când ești în opoziție, foarte greu poți impune proiecte de hotărâre și foarte greu poți influența deciziile Primăriei și ale Consiliului Local sau General. Însă nu ne dăm bătuți. Pentru că angajamentul nostru este în fața bucureștenilor.

Am promis să protejăm oamenii, patrimoniul și banul public.

Și asta facem la fiecare ședință a Consiliului General. USR București este partidul care s-a opus de la bun început înființării companiilor municipale de către Gabriela Firea. S-a dovedit că noi am avut dreptate.

Instanța a stabilit că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii. Însă nici măcar acum primarul Capitalei nu vrea să le desființeze. Le-a dat pe mână nu mai puțin de 600 de milioane de euro din bani publici și privește cu nepăsare cum acești bani sunt tocați pe salarii și cheltuieli inutile.

USR București votează constant împotriva PUZ-urilor aberante.

Iar prin atitudinea noastră îi obligăm și pe consilierii altor partide să fie mult mai vigilenți. De multe ori, în urma semnalelor transmise de consilierii USR în spațiul public, astfel de PUZ-uri aberante nu au trecut de votul consilierilor.  Am protestat față de PUZ-ul Sector 3 și am protestat față de toate amputările parcurilor din București.

Însă a proteja nu înseamnă doar a te opune. Am reușit să protejăm oamenii, patrimoniul, bunurile și banul public prin presiunea noastră constantă pentru transparență, prin solicitările de informații trimise instituțiilor și prin declarațiile publice pe care le-am transmis prin intermediul presei. Am adunat în acești doi ani peste 200 de cereri de informații de interes public, peste 500 de interpelări în Consiliu și mii de postări și declarații ale consilierilor municipali și locali USR.

I-am obligat pe cei din administrația locală să respecte legea. USR București și consilierii săi au deschis peste 25 de acțiuni în instanță, dintre care 8 au fost câștigate definitiv, iar restul sunt în diverse stadii procedurale. Am cerut primarilor să furnizeze informațiile de interes public pe care le țineau ascunse. I-am obligat să respecte legea și să suspende plata taxei de gunoi la sectoarele unde aceasta a fost introdusă abuziv. L-am pus la plată pe Aurelian Bădulescu pentru comportamentul său grosolan față de colegele noastre. Am determinat-o pe Gabriela Firea să recunoască faptul că toate companiile ei au fost înființate cu încălcarea legii. Pe scurt, am făcut toate acele demersuri legale pe care cetățenii cinstiți ai acestui oraș nu au timpul sau banii să le facă.

Am promis în egală măsură să construim. Iar USR construiește comunitățile, soluțiile și viitorul Bucureștiului. Cum construim? USR București a depus în ultimii 3 ani de mandat nu mai puțin de 40 de proiecte de hotărâre la Consiliul General al Municipiului București, însă doar 7 au fost adoptate. Restul fie au fost respinse, fie, cele mai multe, nu au ajuns nici măcar pe ordinea de zi. Chiar și proiectele adoptate sunt tergiversate sau păstrate la sertar de actuala administrație. O situație similară se întâlnește și la sectoare. Iar asta pentru că executivul local pune politica mai sus de interesul oamenilor.

Însă asta nu ne descurajează. Face parte din jocul politic mărunt la care ne așteptam din partea PSD. Important este că USR construiește. Iar aceste proiecte nu dispar în neant. Ele rămân pregătite și, după 2020, când vom avea majoritate în Consiliu, le vom adopta de urgență.

Poți afla mai multe despre ce facem în consiliu și despre ce propunem pentru Capitală. Intră pe www.usr-bucurești.ro și vei găsi acolo toate proiectele pe care le-am depus în Consiliu, precum și soluțiile la marile probleme ale Capitalei.

Hai să construim cu cinste și competență. Pentru că fără hoție, ajungem departe!