Solicitare publică adresată Gabrielei Firea

USR București îi cere Gabrielei Firea să-i retragă sprijinul politic viceprimarului Aurelian Bădulescu pentru limbajul jignitor și pentru atitudinea sa total nepotrivită cu funcția pe care o ocupă.

Ieri, Aurelian Bădulescu s-a adresat unor conslieri municipali numindu-i ”javre”, ”fraieri”, ”bulangii” și ”animale”. Viceprimarul PSD nu este însă la prima abatere de acest tip. În ultimii doi ani, Aurelian Bădulescu s-a remarcat exclusiv prin insulte adresate consilierilor Opoziției, prin comentarii misogine și prin aluzii de prost gust.

În aceste condiții, USR București îi solicită Gabrielei Firea să se delimiteze de urgență de limbajul și de atitudinea viceprimarului PSD. Adică să solicite organizației municipale pe care o conduce retragerea sprijinului politic pentru Aurelian Bădulescu. Ar fi o bună ocazie pentru Gabriela Firea să arate că nu au părăsit-o cu totul bunul simț, decența, respectul pentru opiniile diferite, toleranța și politețea.

”Derapajele viceprimarului Aurelian Bădulescu sunt foarte grave pentru că, dincolo de insulte, acest limbaj este deopotrivă extrem de agresiv. Temerea mea este că mai avem doar puțin până când se va trece de la violența verbală la violență fizică împotriva consilierilor USR. În aceste condiții, Gabriela Firea este obligată să ia atitudine. Este, în fond, șefa politică a lui Aurelian Bădulescu și, dacă nu îi retrage sprijinul politic, înseamnă că ea însăși girează și consimte la acest limbaj ofensator și agresiv. Mai mult, înseamnă că Gabriela Firea însăși îl încurajează de fapt pe Aurelian Bădulescu să ni se adreseze în acești termeni, în speranța că ne va intimida și ne va face mai puțin vocali în ședințele de consiliu”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal. ”Nesimțirea nu e faptă penală. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie sancționată” a mai adăugat președintele USR București.

Declarațiile injurioase ale viceprimarului Aurelian Bădulescu au fost făcute după ce consilierii Opoziției au votat împotriva unui proiect prin care s-a solicitat acordul Consiliului General pentru aprobarea cooperării dintre Sectorul 4 și Universitatea de Medicină în vederea construirii unui clădiri cu funcționalitate educațională și medicală. Consilierii USR au votat împotriva acestui proiect pentru că era în contradicție cu un alt proiect anunțat deja de Guvern care prevede construirea unor noi clădiri ale Facultății de Medicină în Mogoșoaia, în cadrul viitorului Spital Republican. În al doilea rând, proiectul supus ieri la vot prevedea construirea acestor facilități pe spațiul verde în incinta Parcului Orășelul Copiilor ceea ce este deopotrivă ilegal și inoportun. Facilitățile educaționale și medicale aferente Facultății de Medicină trebuie să fie construite într-o zonă adecvată, într-o zonă care permite urbanistic acest lucru și care face parte dintr-un proiect suficient de amplu pentru a fi putea fi dus la bun sfârșit. Ideea amplasării Facultății de Medicină în Parcul Orășelul Copiilor este una greșită și pare a fi mai degrabă o manevră edilitară prin care, sub pretextul unor intenții nobile, să se ridice noi ansambluri rezidențiale pe terenul din parc.

USR București

USR Sector 3