Acțiune ecologizare în parcul IOR

Acțiune ecologizare în parcul IOR

Filiala USR Sector 3 a organizat, în luna aprilie 2017, o acţiune de ecologizare, desfăşurată în două etape, în zona retrocedată a Parcului IOR. La eveniment au luat parte membri, consilerii locali Ana Galbenu, Ionuţ Moldoveanu, Mircea Galbenu şi Liviu Mălureanu, consilierul general Bogdan Stroe şi parlamentarul Florina Presadă, toţi membri ai Filialei USR Sector 3, colegi de la Filialele USR Sector 2 şi USR Sector 4, precum şi cetăţeni ai sectorului.

Retrocedat în anul 2005, spaţiul verde a devenit, în timp, un loc în care se depozitează, contant, deşeuri deşi se află în centrul celui mai mare sector al Bucureştiului, în care trăiesc aproximativ 470.000 de locuitori. Locuitorii zonei şi alţi numeroşi bucureşteni sunt afectaţi de starea deplorabilă a zonei, întrucât aceasta se află în imediata vecinătate a celor două ieşiri ale staţiei de metrou Titan, dar şi a parcului Titan.

Filiala USR Sector 3 doreşte, cu acest prilej, să atragă atenţia autorităţilor abilitate să urgenteze măsurile de recuperare şi reabilitare a acestei zone verzi, despre care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, referindu-se la situaţia juridică a acesteia declară: „Primaria se află în proces cu proprietarii, dar până când instanţa nu dă un verdict definitiv terenul nu îi aparţine juridic”, adăugând că, până la soluţionarea juridică a situaţiei, primăria nu poate interveni în nici un fel pentru amenajarea zonei. Consilierii USR Sector 3 vor întreprinde, în continuare, toate demersurile necesare în vederea reabilitării zonei, iar toate noutăţile în acest sens vă vor fi aduse la cunoştinţă, în timp util.