Jurnal de consilier local – săptămâna 113

Jurnal de consilier local – săptămâna 113

M-am trezit pe mood complet Crăciun, am mâncat o felie de cozonac și am început să scriu jurnalul acesta în versuri. După ce erau gata primele două strofe, unde vă îndemnam să nu fiți triști că nu-i zăpadă și să ne bucurăm că cel puțin nu plouă, practic versurile s-au scris singure și nu m-am mai putut opri decât la cuvântul ”Baiazid”. Atunci mi-am dat seama că am luat-o pe câmpii și am șters totul. Serios vorbind, asta n-a fost deloc o săptămână ușoară.

Luni – Am primit un nou convocator, anunță o altă ședință extraordinară de îndată pentru mâine dimineață, un singur proiect, rectificare de buget. Primarul ia din buget banii alocați pentru Scoala Viitorului (10 milioane) și îi dă capital social pentru societățile de casă. Anul acesta 76,5 milioane din buget au plecat capital social către societăți. Pe lângă acești bani, societațile primesc de la primărie plăți pentru contractele alocate, care contracte se actualizează și cresc permanent.

Marți – Ziua ședinței, Mihaela Văcaru a făcut un amendament la rectificare, propunând diminuarea cu 20 milioane de lei a sumei destinate pentru capital social, pentru a rămâne un excedent bugetar care în anul 2023 să fie utilizat la pre-finanțarea proiectelor prin PNRR și menținerea de disponibilități pentru majorarea burselor pentru elevi. Amendamentul a fost respins.

 

Miercuri – Din nou convocator, tot ședință extraodinară de îndată, mâine, de data asta cu 5 proiecte printre care și  aprobarea Studiului de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de salubrizare. În ședință de îndată. Ziua mea se termină spre dimineață, mai ales că am ajuns acasă de la serviciu în jur de miezul nopții. Nu-i cazul să mă compătimiți, a fost o plăcere, am pregătit cadourile pentru angajați, mâine e ultima lor zi de lucru de anul acesta și ca în fiecare an, am încercat să le oferim ceva drăguț la sfârșit de an.

Joi – Ședința de buget dimineață și ședință de CL care n-a mai avut loc. N-am înțeles exact ce s-a întâmplat, eram conectată, n-am reușit să aud nimic din sală, probabil au fost și alții ca mine, ședința n-a mai avut loc. Pățești!

Vineri – Cum era de așteptat, azi a venit al treilea convocator pentru ședință de CL de săptămâna asta, de data asta pentru săptămâna viitoare, vom avea ședință ordinară, joi 29.12.2022. Zece proiecte pe OZ + unul suplimentar deocamdată. Am fost și la serviciu, chiar dacă angajații sunt în vacanță, noi tot avem de lucru și tot mergem zilnic la atelier.

Sâmbătă – Nu știu cum a trecut. Sarmale, curățenie, plăcinte, curățenie, cozonac, curățenie, salate de tot felul, curățenie, supă cu găluști (nu întrebați) și aspirator undeva seara târziu. Îmi place mult brăduțul nostru, am uscat și pus în el felii de portocală.

Duminică – Am primit de la Moș Crăciun o agendă absolut minunată în care intenționez să scriu azi câteva gânduri pentru anul ce urmează. Și mai vreau, tot azi, să stau cu familia, să citesc, să mă văd cu prietenii și să mă bucur că cel puțin nu plouă. Crăciun liniștit și pentru voi!

Mai avem de parcurs 95 săptămâni. Să fim bine!