Dezbatere – București: sub asediul betoanelor

Dezbatere – București: sub asediul betoanelor

Capitala se sufocă sub betoane. De zeci de ani, spațiile verzi sunt sub asediul permanent al dezvoltatorilor fără scrupule și al funcționarilor iresponsabili. Iar proporțiile dezastrului cresc de la an la an: suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor a Invtiscăzut constant, iar poluarea aerului din București nu numai că a devenit un pericol pentru sănătatea oamenilor, ci a și atras deschiderea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene.

În acest context, USR București propune o discuție despre situația spațiilor verzi din Capitală, despre situația actuală și mai ales despre posibilele soluții la această mare problemă a orașului.

Vă invităm la dezbaterea ”București: sub asediul betoanelor” ce va avea loc joi, 4 octombrie, de la ora 18:30 la Commons Unirii, Strada Halelor nr. 5, etaj 1.

Vom vorbi despre cauzele care au dus la distrugerea sistematică a spațiilor verzi dar, mai ales, vom discuta posibile soluții, împreună cu invitații noștri:

Dan Trifu – președinte al Fundației Eco-Civica,

Cristian Lascu – geolog, președinte de onoare al Asociației Parcul Natural Văcărești

Corina Trancă – ing. Peisagist, Membru în Asociația Peisagiștilor, Filiala București-Ilfov

Mihai Goțiu – senator USR și activist de mediu

Roxana Wring – președinte USR București

După prezentările susținute de invitați, dezbaterea va fi deschisa intervențiilor din partea participanților. Sunt așteptați la eveniment și își pot spune punctul de vedere reprezentanții administrației publice locale, ai ONG-urilor, experți în problematica de mediu, activiști, reprezentanți ai grupurilor civice de inițiativă și alte persoane interesate de acest subiect.

Înscrierea la dezbatere se poate face aici. Rezervarea locurilor se face în ordinea înscrierii, în limita a 100 de locuri.

Vă așteptăm!

”București: sub asediul betoanelor” este al șaptelea eveniment din seria de dezbateri inițiate de USR București pentru a identifica, alături de public și de specialiști, soluții realiste la problemele Capitalei.

Înscriere – http://usr-bucuresti.ro/eveniment/bucuresti-sub-asediul-betoanelor/