Campania “Donează sânge, donează viață!”

Campania “Donează sânge, donează viață!”

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.90″ background_layout=”light”]

Membrii Filialei USR Sector 3 au deschis, în această vară, seria unor acţiuni de donare de sânge care se vor desfăşura, de acum înainte, anual. Lunile de vară reprezintă perioada cea mai grea pentru colectarea de sânge de pe întreg parcursul anului. Numărul donatorilor scade drastic în perioada concediilor, iar şansele la viață ale unor oameni care au nevoie de transfuzii scad dramatic, în condiţiile în care, in fiecare zi, medicii şi chirurgii se bazează pe donaţiile de sânge pentru a putea efectua intervenţii care prelungesc şi salvează, anual, vieţile a aproximativ un milion de oameni. Acţiunea organizată de Filiala USR Sector 3 a avut loc la data de 24 iulie 2017 şi s-a desfăşurat la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Bucureşti, din strada Constantin Caracaș nr. 2, bucurându-se de participarea membrilor filialei şi a senatorului de Diaspora Radu Mihail. Procedurile sunt relativ simple, iar mai multe informaţii despre acestea, puteţi găsi aici.

Vă invităm să vă alăturaţi demersului nostru vara viitoare, dar şi în lunile ce urmează, întrucât nevoia de sânge în spitalele bucureştene este una constantă.

Foto credit: George Vasiliu

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]