Proiect – Terenurile de sport din școli, accesibile cetăţenilor

Lipsa activității fizice, atât în rândul tinerilor, cât mai ales în rândul generațiilor mai în vârstă, reprezintă o problemă cu care societatea noastră se confruntă de un timp îndelungat. Un studiu realizat în 2012, a arătat că aproape două treimi dintre tineri fac sport doar de câteva ori pe lună, iar o treime aproape deloc.

În ciuda faptului că activitățile sportive și orice fel de activitate fizică sunt vitale pentru formarea unui stil de viață sănătos și pentru o viață cât mai îndelungată, sectorul 3 nu are nici pe departe suficiente terenuri destinate activităților sportive.

În acest scop, consilierul local USR din sectorul 3, Ana Galbenu, a depus un proiect de hotărâre prin care propune deschiderea bazelor sportive ale unităților de învățământ, cu excepția celor de învățământ preșcolar. Accesul va fi gratuit și permis tuturor, iar în timpul anului școlar în care au loc cursuri, programul de acces va începe cu 30 de minute după terminarea orelor de curs și cel târziu până la ora 21.

Proiectul reușește să încurajeze atât activitatea fizică pentru un stil de viață mai sănătos, cât și să asigure o alternativă până când vor fi destule terenuri sportive disponibile în sector.

 

Acest proiect propus de USR nu a fost adoptat de către consilierii celorlalte partide din  cadrul Consiliului Local al Sectorului 3.