Proiect – Noi reguli pentru deszăpezire

Ninsorile constituie o problemă majoră pentru locuitorii Bucureștiului an de an și, în ciuda unui buget mai mult decât consistent, autoritățile nu reușesc gestioneze eficient deszăpezirea străzilor.

Atât șoferii, cât și pietonii întâmpină probleme în timpul ninsorilor, Bucureștiul având în medie 20 de zile de zăpadă pe an. Drept exemplu, numai între anii 2011 și 2015 au fost înregistrate 850 de accidente cauzate de prezența gheții ori a zăpezii, conform Institutului Național de Sănătate Publică.

În acest sens, consilierul local USR din sectorul 3, Liviu Mălureanu, a depust un proiect de hotărâre prin care operatorii serviciului de salubrizare sunt obligați să curețe toate troturarele, zonele pietonale și arterele din sector.

Pe lângă acestea, probleme sunt și în ceea ce ține de obligația proprietarilor de a îndepărta țurțurii, zăpada și gheața din dreptul imobilelor în care locuiesc. Pe de o parte, este curățată zăpadă numai pe o porțiune de trotuar, iar spațiul dintre 2 clădiri rămâne înzăpezit. Pe de altă parte, de multe ori, proprietarii nu dețin mijloacele necesare îndepărtării țurțurilor și zăpezii de pe acoperiș.

Din acest motiv, proiectul prevede trecerea acestor obligații în sarcina operatorilor serviciului de salubrizare din sector.

 

Acest proiect propus de USR nu a fost adoptat de către consilierii celorlalte partide din  cadrul Consiliului Local al Sectorului 3.