Acțiune deszăpezire în sectorul 3

Acțiune deszăpezire în sectorul 3

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light”]

Acţiunile de deszăpezire din sector atunci când au loc căderi masive de zăpadă, sunt realizate, în fiecare an, cu dificultate de către autorităţile locale luate, de fiecare dată, prin surprindere. Trotuarele, străzile şi aleile sunt date uitării, ceea ce reprezintă un risc crescut de accidente atât pentru pietonii de toate vârstele, cât şi pentru şoferi.

În aceste condiţii, membrii Filialei USR Sector 3, au decis să inaugureze, în această iarnă, o serie de acţiuni de deszăpezire în sector, care vor continua de fiecare dată când va fi nevoie. Prima acţiune de acest tip, la care a participat şi consilierul local USR Sector 3 Liviu Mălureanu, s-a desfăşurat în intersecţia Sălăjan, o zonă cu trafic intens, în care au fost degajate toate trotuarele adiacente intersecţiei, iar membrii Filialei USR Sector 3 îi încurajează şi pe cetăţenii sectorului să se implice în astfel de acţiuni.

De asemenea, USR a depus la Primăria Generală Bucureşti, un proiect de hotărâre care ar putea rezolva definitiv această problemă şi al cărei autoare este Roxana Wring, Preşedinta Filialei USR Bucureşti şi membră a Filialei USR Sector 3. „Proiectul prevede ca firmele de salubritate să curețe toate trotuarele de pe toate străzile, exact așa cum fac și în restul anului pentru că actualul regulament prin care proprietarii, persoane fizice sau juridice, au obligația să curețe trotuarul aferent imobilului pe care îl au în proprietate nu funcționează, multe zone rămânând necurațate pentru diverse motive: proprietarii sunt în vârstă, lipsesc din localitate, imobilul este nelocuit, proprietatea este incertă sau trotuarul este aferent unui teren viran”, precizează Roxana Wring.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]