Jurnal de consilier local – săptămâna 122

Jurnal de consilier local – săptămâna 122

Scriu jurnalul acesta de pe drum. Țin laptopul deschis pe picioare, dar cuvintele nu se leagă ușor. Ridic capul des și văd ba o căruță pe un drum, ba un câmp de eoliene, bă un sat în care oameni tineri și bătrâni au ieșit la stradă, că-i o duminică frumoasă de sfârșit de iarnă. Revin la jurnal.

Luni – Dimineața am fost la evenimentul de donare de sânge de Parte Lake și după asta am mers la două școli din sector să încercăm să găsim o soluție ușoară de obținere a absorbantelor fără a folosi fise, la dispensarele pentru absorbante deja instalate în toate școlile și liceele din sector. 

Marți – A venit și vestea bună de la una din școlile vizitate ieri, dispensarele pot funcționa fără fise, a fost una dintre cele mai bune vești pe care le-am primit în ultima vreme. Mulțumesc și aici mecanicului care a înțeles primul cum merge treaba asta! Și mai am ceva ce vă rog mult  să citiți,  nu are legătură cu ce am zis mai sus, dar ajută să înțelegeți că nu stă niciun consilier USR degeaba prin consilii locale sau generale. E adevărat că uni-s mai implicați, alții mai puțin, dar fiecare pe domeniul lui, încearcă să facă ceva. Să rezolve ceva. Și toți împreună încearcă să ne fie mai bine tuturor aici în România. 

Miercuri – fac o pauză să vă spun că trecem prin Ianca acum (un semi-orășel din județul Brăila) și aici casele se află la circa 25 m de șosea și în fața curților sunt grădini deschise amenajate cu trandafiri, pomi, plante ornamentale, care arată foarte bine acum iarna, vă dați seama că în perioada caldă zona asta e minunată. Bună de trecut la ”așa da”.

Noi miercuri am avut o întâlnire pentru a stabili concret pașii ce trebuie făcuți în încercarea de a readuce cumva zona retrocedată din parcul IOR la stadiul de zonă verde adevărată, pentru că așa cum știți se taie copacii de acolo zilnic și autoritățile spun că au mâinile legate și nu pot face nimic. Partea bună este că cetățenii au pornit pe cale civică o petiție de salvare a zonei retrocedate, petiție pe care vă încurajez să o semnați. Pe cale administrativă vom face și noi tot ce ne stă legal în putință. 

Tot azi am primit convocare pentru o nouă ședință ordinară de CL.

Joi – din partea grupului de consilieri USR a fost trimisă către Garda Națională de Mediu, PMB- Direcția de mediu și Poliția Locală o sesizare în care solicităm să fie constatate toate nenorocirile care se întâmplă în zona retrocedată din IOR, să fie evaluate pagubele, să fie sancționate persoanele găsite vinovate, să ia măsuri pentru replantarea cu arbori și vegetație similară. 

Ședința convocată ieri s-a anulat. E prima dată când se anulează o dispoziție de convocare, de când sunt eu consilier. Desigur, anularea nu are explicații. 

Vineri – tot din partea Grupului de Consilieri USR din CL Sector 3, Mihaela Văcaru a redactat și trimis la Primărie un HCL pentru ”Prevenirea distrugerii materialului dendrologic aflat pe terenul adiacent parcului IOR”, proiect prin care solicităm extinderea sistemului de monitorizare video a zonei și a pazei în zonă cu raportări săptămânale și acces public la camerele de supraveghere. Propunerea mai prevede și formarea unui comitet care să se ocupe cu refacerea zonei și aducerea ei la stadiul de adevărată zonă verde. Avem nevoie de susținere publică pentru ca acest HCL să fie pus pe OZ și mai ales aprobat, dar suntem convinși că toată lumea își dorește ca în Sectorul 3 spațiul verde să rămână spațiu verde. 

Sâmbătă – Am plecat în weekend la ai mei la Brăila și vă spun sincer că la dus am stat cu telefonul în buzunar și ochii pe geam. Câmpurile întinse și neînverzite încă erau cam ca starea mea de spirit. Dar chiar și așa, să stau departe de telefon trei ore a fost ce aveam nevoie. n rest aici a bătut vântul tare toată ziua, s-au învârtit eolinele de pe câmpurile de lângă casă cu o viteză foarte bună. 

Duminică – ne întoarcem acasă. Deja. Întreruperea puțin să vă spun că tocmai am trecut pe lângă un accident grav, două mașini aruncate de impact pe câmp. Veniseră mașini de descarcerare, poliție, pompieri, salvare, nu-i o imagine pe care să-ți dorești s-o vezi, dar vă spun de ea că poate mai reducem puțin viteza pe drumurile naționale care, ce să vezi, nu-s autostrăzi.

Și ca să nu închei în tonul ăsta, vă mai spun că zona industrială a Buzăului arată decent.

Mai avem de parcurs 86 de săptămâni. Să fim bine!