Jurnal de consilier local – săptămâna 105

Jurnal de consilier local – săptămâna 105

Azi nu e o zi bună pentru mine, până la ora asta am încercat să fac două torturi și n-am reușit. Dar nu mă bate pe mine o prăjitură! Sper să fie deschis la cofetărie până mai târziu!  Acum am ieșit cu laptopul pe terasă, să mă bucur de caldura toamnei și să scriu.

Luni – Am avut ședință la Comisia pentru cultură, culte, minorități, protecția copilului, protecție socială, muncă, sănătate și familie. Da, e o singură comisie, și am avut aici de votat trei proiecte legate de culte, practic s-a votat acordarea unui sprijin de câte 100.000 lei către trei biserici din sector, care au câte ceva de reparat (restaurațiile costă mult mai mult, dar primăria are în fiecare an un buget de 1.000.000 lei din care poate aloca către un lăcaș de cult maxim 100.000 lei anual).

Marți – Azi a avut loc ședința de CL de care vă spuneam săptămâna trecută. Mi-a plăcut mult că au fost cetățeni prezenți în ședință, m-aș fi bucurat să fie și mai mulți, dar poate data viitoare. Mă refer la cei care au venit să-și exprime nemulțumirea față de decizia instanței legată de zona retrocedată de teren din parcul IOR. Despre restul ședinței n-am ce spune, s-au aprobat toate proiectele, incluziv 3 proiecte venite pe lista suplimentară cu 5 minute înainte de începerea ședinței. Mihaela Văcaru a avut un amendament la rectificarea bugetară, în care încerca să pună o sumă de bani în fondul de rezervă pentru a o   folosi ulterior la acțiunile legate de zonele de spațiu verde pe care vrem să le recuperăm (IOR, Brâncuși), dar amendamentul a fost respins. Au încercat cei de la PNL să-l reformuleze și să-l supună din nou la vot, dar s-a dovedit că ei sunt doar masă de manevră la cheremul PSD și aceștia din urmă nu le-au susținut propunerea.

 

Miercuri – Pentru că elevii au avut vacanță săptămâna asta, a fost liniște în Consiliile de Administrație din școli, dar am primit deja convocări pentru săptămâna viitoare.

Joi – Am uneori zile în care merg pur și simplu prin sector și intru în vorbă cu oameni. Nu le spun mereu că sunt consilier local, nu cred că-i interesează asta. Un tânăr aleargă, corect echipat, prin parcul Teilor. Face o tură de lac, apoi încă una. Il întreb dacă aleargă de plăcere sau se pregătește pentru o competiție. Îmi spune că va participa la un maraton acum la sfârșitul lunii și se antrenează aici pentru că-i mai aproape de casă, deși condițiile nu-s tocmai ideale. Dar e mulțumit și cu atât. Îi urez succes și rămân cu gândurile mele.  E bine că avem și atât nu trebuie să fie niciodată sfârșitul. Nu-s eu împăcată cu asta.

Vineri – Am auzit că dl. Ciolacu a anunțat că doamna Firea va fi următorul primar al capitalei.. Nu zic că Nicușor e lumina, dar zic sigur că d-na Firea nu e ce trebuie. Știu că nu prea se văd rezultate din proiectele actualului primar, pentru că majoritatea sunt pe termen lung și pentru că fix de asta aveam nevoie. Noi nu mai avem răbdare, vrem acum și aici, dar lucrurile trainice nu se fac așa. Asta dacă vrem să vină o vreme în care  să nu mai auzim așa des ”e bine că avem și atât”.

Sâmbătă – Azi am ieșit din zona de confort și am plecat în drumeție alături de colegi prin Cheile Zănoagei, Cheile Orzei, la cele 7 Izvoare și încă un munte urcat și coborât de două ori. 35.000 de pași mai târziu am mâncat o pastramă de oaie la Cabana Bolboci și-am pornit spre casă. Vremea a ținut cu noi, natura ne-a arătat ce are ea mai frumos (de ex. Lacul Zănoaga are o culoare incredibil de frumoasă) oamenii cu care au fost au fost fermecători și ne-am despărțit cu promisiunea că mai facem.

Duminică – Vă spuneam la început că azi nu-i bine, dar m-am răzgândit. Am găsit combinația pentru un tort bun, chiar două. Nu vor fi chiar de Instagram, dar vor fi gustoase. După asta am să încerc combinația mamei de carne cu varză murată (dap, a făcut sarmale) și ca să ni se ierte dezmățul ăsta culinar vom urca probabil pe biciclete măcar 10 km.

Mai avem de parcurs 103 săptămâni. Să fim bine!