Jurnal de consilier local – săptămâna 103

Jurnal de consilier local – săptămâna 103

Am vrut să pun doar video-ul făcut de Eugen, dar am zis că săptămâna asta merită mai mult așa că o vom lua, ca de obicei, activitățile pe zile. Dar să urmăriți și filmulețul, vă rog!

Luni – Am avut dimineață ședință de CA la o școală, la prânz ședință de buget și seara o întâlnire cu reprezentatele a două ONG-uri care urmează să ne ajute cu atelierele de educație sanitară în cele două școli în care se desfășoară proiectul pilot ”Împreună pentru fete”. E vorba de Iele Sânziene și Pe Stop. Sunt acolo niște oameni foarte implicați, profesioniști care știu ce fac și care ar trebui să aibă mai multă susținere din partea autorităților locale, cel puțin. Pentru proiectul pilot asociațiile ne ajută pro bono și le mulțumim din toată inima și eu și copiii cu care vor sta de vorbă. Ne povesteau că în Sectorul 6 (acolo unde proiectul e implementat de ceva vreme) își propuseseră să vorbească cu copiii măcar 30 de minute și atelierele depășeau o oră de fiecare dată, pentru că elevii erau extrem de receptivi, puneau întrebări și erau încântați de explicații.

Marți – Cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor (vedeți, de asta s-a legat, poate, și startul proiectului nostru săptămâna asta) am  participat la  la masa rotundă ,,Împreună pentru fete” organizată la Palatului Parlamentului de deputata Oana Țoiu, unde am avut alături de noi reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, ai primăriilor, parlamentari și, mai ales reprezentante ale tinerelor. Vă spun, am ascultat ce au spus toți invitații care au luat cuvântul, dar cel mai mult mi-au plăcut fetele, elevele de liceu prezente la întâlnire, niște adolescente minunate care au adresat problemele direct, așa cum ar trebui să o facem noi toți.

 

Tot azi a fost și ședința de Consiliu Local, toate punctele de pe OZ au fost aprobate. Suntem campionii depunerii de proiecte. Deocamdată nu știm dacă măcar unul a primit aprobare.

Miercuri – acum e momentul să urmăriți filmulețul. 🙂 Sper să devenim în Sectorul 3 un  exemplu de bună practică și să  sprijinim astfel adoptarea proiectului legislativ inițiat de Oana Țoiu, astfel încât absorbantele gratuite să existe și în școlile din cele mai îndepărtate sate ale țării, acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.

Joi – Azi dimineață am fost să dau o mână de ajutor la evenimentul de donare de sânge organizat deja lunar la ParkLake cu sprijinul viceprimarului Lucian Judele și al echipei sale. Mulțumim din suflet tuturor celor care pot și merg să doneze sânge, indiferent dacă o fac la evenimentele noastre sau în altă parte!

Vineri – Azi la prânz am primit convocator pentru o nouă ședință luni dimineață. Avem din nou de aprobat depuneri de proiecte în valoare de circa 2 miliarde lei. Ședințele de comisii s-au desfășurat tot azi. Pe repede înainte.

Sâmbătă – Azi am avut de făcut muncă fizică de curățenie pe terasă acasă și de cărat diverse deșeuri rămase de la reparația acoperișului. Am trimis la fier vechi 99% din deșeuri și eu nu voi mai avea nevoie să intru în sala de sport cel puțin o săptămână. Pe seară am luat la mână proiectele de pe OZ din ședința de luni.

Duminică – am atât de multe lucruri de făcut azi încât trei dintre ele le-am pus în program înainte de cafea și nu erau din astea simple cu spălat pe față și pe dinții. Sper totuși ca măcar pe seară să prind minim o oră cu bicicleta prin sector. Zi frumoasă și vouă!

Mai avem de parcurs 105 săptămâni. Să fim bine!