Proiect – Monitorizarea eficientă a arborilor din sectorul 3

În ultimii 25 de ani, cantitatea și calitatea spațiilor verzi din București a scăzut constant. Conform Ordinului Arhitecților din România, cauzele sunt defrișările, îmbolnăvirea și îmbătrânirea fondului arboricol, toaletările excesive, amenajările de pavaje, chioșcuri ori terase. Raportul întocmit de arhitecți recomandă, printre altele, monitorizarea permanentă a registrului spațiilor verzi. Pe lângă crearea unei imagini urbane și limitarea zgomotului, arborii duc și la o diminuare a impactului poluării și, implicit, la un mediu mai sănătos.

Întrucât personalul administrației din primărie este limitat și nu poate gestiona toate spațiile verzi din întreg sectorul 3, consilierul local USR din sectorul 3, Mircea Galbenu, a depus un proiect de hotărâre prin care cetățenii pot participa la procesul de inventariere.

Prin adoptarea acestui proiect, orice cetățean va putea sesiza autoritățile primăriei prin completarea unui formular de pe site-ul primăriei în care să indice arborii lipsă, alveolele acoperite accidental ori abuziv cu asfalt, arborii bolnavi, arborii diformi etc.

USR dorește ca prin astfel de măsuri să crească nivelul de implicare al cetățenilor în tot ceea ce ține de administrare orașului în care trăiesc.

 

Acest proiect propus de USR nu a fost adoptat de către consilierii celorlalte partide din  cadrul Consiliului Local al Sectorului 3.