Bogdan Stroe

Bogdan Stroe

Am absolvit Facultatea de Matematică Informatică la Universitatea din București și am un master în știința calculatoarelor la University of Maryland – College Park din SUA. De profesie sunt inginer software și am o experiență de peste 15 ani în această industrie.

În 2016 m-am alăturat proiectului Uniunea Salvați Bucureștiul (devenit acum Uniunea Salvați România) după ce îl sprijinesem și la alegerile locale din 2012 pe Nicușor Dan. Am hotărât să candidez la o funcție în Consiliul General al Municipiului București, iar în urma alegerilor din iunie 2016 am obținut acest mandat. În cadrul CGMB sunt membru în Comisia pentru Învăţământ, Tineret, Sport şi Educaţie Civică  și în Comisia de Transporturi și Infrastructură Urbană.

Prioritățile mele sunt următoarele:

  • eliminarea corupției și jafului din banii publici. Consider că asta se poate face printr-o transparență cât mai mare vizavi de cum se cheltuie banii publici și prin proceduri simple, clare şi eficiente pentru procesele administrative;
  • educație, care este temelia pentru un viitor prosper al oricărei națiuni. Cum primăriile sunt cele care finanțează școlile din oraș consider că se pot face multe lucruri pentru a îmbunătăți calitatea actului educațional. De la a ne asigura ca toți copiii din mediile defavorizate merg la grădiniță și la școală (da, avem această problemă și în București!) până la a oferi suficiente locuri în grădinițe și școli și a extinde sistemele în care elevii își pot petrece în mod organizat timpul de după școală (cunoscute și ca after-school) ;
  • un oraș prietenos cu locuitorii săi, atât din punct de vedere administrativ, cât și al calității mediului și vieții de zi cu zi: interacțiuni simplificate între cetățeni și primărie, reducerea poluării prin extinderea zonelor verzi și reducerea traficului, un sistem de transport în comun modern.

Din 2017 sunt președintele filialei USR Sector 3. În această perioadă filiala USR Sector 3 a crescut la peste 400 de membri și a obținut printre cele mai bune rezultate din țară la toate rândurile de alegeri la care am participat.

Radu Ciofringeanu

Radu Ciofringeanu

Marin Dascălu

Marin Dascălu

Nicu Lucian

Nicu Lucian

Marin Dascălu

Marin Dascălu

Skip to content