Camera deputatilor

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light” border_style=”solid” module_alignment=”left”]

Cristian Ghinea este deputat în Parlamentul României din partea USR, membru în biroul permanent al Camerei Deputatilor și membru în cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Mai multe detalii legate de activitatea sa în parlament găsiti aici.

Activitate anterioară
Cristian Ghinea a devenit Ministru al Fondurilor Europene în data de 27 aprilie 2016, după o perioadă de cinci luni petrecute la Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloş, unde a iniţiat şi coordonat „Comisia de tăiat hârtii”, un proiect legislativ mamut menit să uşureze viaţa cetăţenilor prin reducerea birocraţiei.
A preluat portofoliul fondurilor europene într-un moment-cheie pentru dezvoltarea României din bani europeni – la începutul actualei perioade de programare (2014-2020), care coincide cu închiderea exerciţiului financiar trecut.
Prima măsură pe care a luat-o ca ministru a fost să deblocheze plăţile de la Comisia Europeană pentru Programul POSDRU 2007-2013, astfel că 167 milioane de euro au intrat imediat în România. Mai multe despre activitatea ca ministru puteţi citi aici.

Studii
Cristian Ghinea este licenţiat al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (2000), iar în perioada 2007 – 2008 a absolvit un program de Master la London School of Economics and Political Science (LSE), Marea Britanie. LSE se clasează în Top 10 mondial în politici sociale.
Printre domeniile de expertiză ale lui Cristian Ghinea se numără structura instituţională a UE, democratizarea, studiile media şi transparenţa decizională.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]