fbpx

Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Bogdan Stroe

Bogdan Stroe

Manager software

Email: consilieri.cg@usr.ro

Sunt născut și crescut la malul mării (în Mangalia și Constanța) și am venit în București la facultate, în 1995. În facultate obișnuiam să mă plimb mult prin oraș, să mă pierd pe straduțele unui cartier și să îl explorez. Eram un avid consumator de teatru și cinematecă, iar în vacanțe după câteva zile începeam să simt lipsa ritmului vieții din București.

După absolvirea Facultății de Matematică mi-am căutat, ca mulți alți colegi de facultate, o bursă în străinătate pentru continuarea studiilor. Am plecat în America și am terminat un Master în Computer Science la Universitatea din Maryland – College Park, una din universitățile de top în domeniul științei calculatoarelor. M-am întors în România în 2004, când încă și mai mulți colegi de generație se hotărau să emigreze. Vroiam să îmi demonstrez că poți să-ți construiești o carieră bazată doar pe munca ta și să duci o viață normală și în România.

Lucrez de 13 ani în domeniul dezvoltării de software, perioadă în care am fost angajat în câteva companii internaționale din București. Am livrat proiecte, am condus echipe, am discutat cu clienți mulțumiți și nemulțumiți, am ținut sesiuni de instruire cu utilizatori și cursuri pentru studenți, am pierdut nopți reparând buguri critice din sisteme informatice care trebuie să funcționeze 24/7.

În 2016 m-am alăturat proiectului Uniunea Salvați Bucureștiul (devenit acum Uniunea Salvați România) după ce îl sprijinesem și la alegerile locale din 2012 pe Nicușor Dan. Am hotărât să candidez la o funcție în Consiliul General al Municipiului București, iar în urma alegerilor din 5 iunie am obținut acest mandat. În cadrul CGMB sunt membru în Comisia pentru Învăţământ, Tineret, Sport şi Educaţie Civică  și în Comisia de Transporturi și Infrastructură Urbană.

Prioritățile mele sunt următoarele:

  • eliminarea corupției și jafului din banii publici. Consider că asta se poate face printr-o transparență cât mai mare vizavi de cum se cheltuie banii publici și prin proceduri simple, clare şi eficiente pentru procesele administrative;
  • educație, care este temelia pentru un viitor prosper al oricărei națiuni. Cum primăriile sunt cele care finanțează școlile din oraș consider că se pot face multe lucruri pentru a îmbunătăți calitatea actului educațional. De la a ne asigura ca toți copiii din mediile defavorizate merg la grădiniță și la școală (da, avem această problemă și în București!) până la a oferi suficiente locuri în grădinițe și școli și a extinde sistemele în care elevii își pot petrece în mod organizat timpul de după școală (cunoscute și ca after-school) ;
  • un oraș prietenos cu locuitorii săi, atât din punct de vedere administrativ, cât și al calității mediului și vieții de zi cu zi: interacțiuni simplificate între cetățeni și primărie, reducerea poluării prin extinderea zonelor verzi și reducerea traficului, un sistem de transport în comun modern.