fbpx

Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Ana Ciceală

Ana Ciceală

Consilier General Municipal USR Candidat din partea USR pentru primăria Sector 3

Email: consilieri.cg@usr.ro

ana.ciceala.usr@gmail.com

Am venit în Bucureşti în 2002, pe când aveam 19 ani. Îmi amintesc că abia așteptam să plec dintr-un oraș care, la acea vreme, mi se părea haotic și murdar. Însă în 2006, la terminarea Facultății de Filosofie a Universității București, am decis să rămân. Capitala m-a cucerit cu aerul său boem din anumite locuri, cu moștenirea arhitecturală pe care mi-am propus să o salvez și să o conserv, cu oazele de cultură și de liniște, dar mai ales cu oamenii pe care i-am întâlnit în timpul facultății. 

Sunt 17 ani de atunci, din care 9 am lucrat pentru două corporații și ca manager general pentru un grup de firme daneze, în domeniile resurse umane, silvicultură, juridic și outsourcing.

Precum mulți alți colegi de generație, la un moment dat mi-am dat seama că banii și cariera în corporație nu sunt totul și că acum am privilegiul să fac ceva ce are sens pentru mine și cei din jur.

Cum am aflat despre Nicușor Dan? În 2010 am început să mă plimb prin vechiul București, printre casele vechi cu grădini miraculoase, distruse cu bună știinţă pentru a face loc pentru noi ”dezvoltări” sau, în lipsa de investitori, unor parcări. În felul acesta mi-a fost relevată arhitectura și istoria Bucureștiului de dinainte de comunism și am început să privesc, să cunosc și să simt altfel orașul și oamenii săi. Mai apoi, cu cât am aflat mai multe despre București de la cercetătorii, artiștii, istoricii, managerii culturali, jurnaliștii și ONG-iști care lucrează cu orașul, cu atât m-am simțit din ce în ce mai acasă și parte dintr-o comunitate care își iubește casa și este hotărâtă să nu o lase în paragină, în ciuda celor aleși oficial să aibă grijă de ea.

Și așa am început să urmăresc ce face Nicușor Dan și Asociația Salvați Bucureștiul, iar în 2015 am devenit voluntar și apoi manager de proiect la asociație.

Am învățat atunci de la colegii de la Asociația Salvați Bucureștiul ce înseamnă efortul zilnic, constant pentru comunitate și spiritul neînfrânt de bătăliile pierdute dar și lipsa de timp pentru sărbătorirea celor câștigate.

Ce aduc eu valoros în echipă? Aduc experiență de management, coordonare de echipe transdisciplinare și echilibrare de bugete, grijă și motivație pentru dezvoltarea comunității, gândită pe termen mediu și lung versus metodele de “descurcare” a ”ambiguității”. Îmi place să duc la bun sfârșit proiecte şi să pun oamenii și lucrurile în mișcare. Vreau ca oamenii cu care lucrez să fie entuziasmați de rezultate, dar să se și încarce cu energie pentru viitor. Am o minte care judecă la rece și își alege războaiele. Nu mă dau bătută ușor. Am respect pentru fapte și argumente și cred că în administrație e nevoie de ambele.

Echipa pe care Nicușor a reușit să o formeze pentru a candida la alegerile din 2016 este impresionantă. Inițiativa politică  Uniunea Salvați România a reușit să alăture oameni implicați civic de foarte mult timp, adevărați eroi de gherilă urbană, economiști, artiști, manageri, arhitecți, avocați, istorici, jurnaliști, voluntari, toți specialiști care au demonstrat deja în domeniul lor, toți săturați de felul prădător – lipsit de scrupule față de oameni și care până la urmă grăbește moartea cetățenilor – în care s-a făcut politică de către reprezentanții noștri politici de până acum. Toți dispuși să vină cu ce au mai bun în sprijinul cetății.

Nicușor a reuşit să adune 1500 de oameni competenți și integri pe lângă el și i-a convins să se implice pur și simplu fiindcă el însuşi este exemplar. Prin lupta lui de 10 ani pentru București a dovedit că merită și că se poate. Apoi, de când a înființat partidul, a făcut același lucru, cu o putere de muncă extraordinară și leadership adevărat.

Rezultatele noastre ca societate implicată, după numai 3 ani, sunt extraordinare. Nu numai că progresul oamenilor activi este copleșitor și vine în valuri de entuziasm și abnegație, dar atmosfera generată în jurul nostru mi se pare din ce în ce mai puțin toxică, din ce în ce mai respirabilă.

AM ÎNCEPUT, FĂRĂ SĂ NE DĂM PREA BINE SEAMA CĂ SE ÎNTÂMPLĂ PE BUNE, SĂ CONSTRUIM ȚARA PE CARE VREM SĂ O AVEM.

Implicarea mea în politică, la fel ca pentru toți cei din USB, a fost și este o formă continuă de implicare civică. Sigur, jocul s-a schimbat acum, nu mai suntem societatea civilă, dar vrem să ne purtăm în îndeplinirea responsabilităților noastre de aleși ca și cum am fi.

Pentru mine, au trecut deja trei ani de când sunt consilier general la Primăria Capitalei.

Sunt extraordinar de mândră de toți membrii USR și de munca lor de până acum și de curajul de a se implica și mai mult! Ceea ce ne unește este speranța că vom reuşi să schimbăm ceva în bine, perseverența și munca susținută ca să reușim să ajungem acolo unde putem să facem schimbarea.

În același fel, rezultatele muncii consilierilor USB în București de la preluarea mandatelor se văd clar: transparența pentru cetățeni în consilii crescută de 10 ori numai prin prezența noastră, întrebările puse și justificările cerute, tunuri pregătite de administrația PSD oprite, peste 30 de proiecte excelente pentru Bucureşti depuse (unele deja implementate), cantitatea și calitatea dezbaterilor pe proiecte din consilii şi din comisii crescută exponențial.

În același fel, Echipa Uniunii Salvați România, acum în toate județele țării, va câștiga, cu perseverență și alături de oamenii competenți care o compun, lupta cu hoția, cu corupția. Va aduce transparență, va lupta pentru educație și pentru sănătate, pentru industrie modernă și pentru agricultură, pentru mediu și pentru cultură. Pentru ca românii să nu mai plece din țara lor. Împreună vom învinge!